lauantai 31. elokuuta 2013

Lähtölaskenta voi alkaa! 3...

Kesätyöt alkaa pikkuhiljaa olla paketissa; Ellulla loppui jo alkuviikosta ja Larssonilla perjantaina. Kesäkämppä on laitettu kuntoon ja nyt rentoillaan viikonloppu Tampereella, sinne se kesä taas hurjalla vauhdilla katosi jonnekin...

Maanantaina se sitten ois edessä, nimittäin koneeseen hyppääminen! Lentoreitti kulkee Tampesterista Helsinkiin ja sieltä sitten Pekingiin. Aikaeroa Suomeen on +5 h (talvella +6 h) eli tuo 6202 km päässä sijaitseva määränpää saavutetaan vasta tiistaiaamuna.

Kiinassa reissanneet työkaverit varoittelivat suomalaisten sinisilmäisyyden ja kiinalaisten turismihuijausten yhteentörmäyksistä, joten tämän innoittamana tuli varauduttua jo etukäteen tulevaan: http://www.youtube.com/watch?v=mPEaQKFKM6s
Ei siis mitenkään ennakkoluuloisia oikeesti olla... :D Hyvä vinkki oli myös, että ruoka on hyvää, mutta ei kannata kysyä mitä siinä on. :)
Kaiken kattavaa infoa ensi kertaa Pekingiin matkaavalle löydettiin myös täältä täältä.

Lauri sai töistä läksiaislahjaksi pelastuksen tilanteisiin, joissa pitäisi osata Suomesta kertoilla sujuvasti kiinaksi. Meille jäi sisältö vähän auki...

Tuliaisiksi hankittiin myös suklaata ja erinäisiä salmiakkituotteita. :D









Rahatkin käytiin jo vaihtamassa Forexissa, jossa sai kyllä rahanvaihdon lisäksi erittäin hyviä neuvoja matkaa varten. Rahan muunnossa euroista rämpylöiksi voi tulla pientä sählinkiä, kun esimerkiksi kuvan 1 RMB vastaa 0,131 euroa.









*Young money, cash money.. 0,655 € kädessä





Asuminen Pekingissä on vielä hiukan auki; yhteinen huone luvattiin kampuksen vaihtareille tarkoitetusta dormista. Sekaannuksen vaara on kuitenkin olemassa, sillä meidän luullaan ehkä olevan naimisissa tai Lauria luullaan naiseksi. Yliopiston sääntöjen mukaan eri sukupuolta olevat eivät siis saa asua yhdessä, elleivät ole naimisissa. Eli tarkemmat asumisjärjestelyt selvinnevät tiistaina. :D

BJUT olisi järjestänyt bussikyydityksen lentokentältä 1. syyskuuta kampukselle, mutta itse laskeudumme vasta 3. syyskuuta, joten on suunnistettava omin nokkinemme kampukselle. Turvallisin vaihtoehto lienee VIRALLINEN taksi.

Viikonlopun aikana tiedossa ainakin vielä loputon pakkausrumba...:D

Talvitakit ei ainakaan ole lähdössä mukaan, sillä pitäisi tarttua Pekingistä matkaan kohtuu halvalla... Nyt ei muuta kun jännittelemään viikonlopun yli, popsimaan hirrrveet määrät ruisleipää varastoon ja matkaan! 拜拜 elikkäs heippa!

(PS. Ellu on luvannut syödä vielä mustaamakkaraa Laukontorilla ennen lähtöä ja illalla on yhdet Tampereen Suomi-Hollanti seuran kulinaristikinkerit -L, Ensimmäiseen YÄK! -E)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti