Lomien viettoon halusi lähteä muutama muukin...
Matka taittui "nopeasti" pikajunalla alle viidessä tunnissa. Normaalilla junalla noin 600 km matka olisi kestänyt reippaasti yli 10 h.
Legendaarinen junan nenä oli kuvattava.
Nopeutta +300 km/h. Ellu nukkuu.
Elina ja virallinen univahti.
Sininen taivas oli mukavaa vaihtelua Pekingin harmauteen. Lämmintä piisasi koko viikon aivan riittävästi pohjoisen kalkkilaivan kapteeneille.
Mustavalkofiilistelyä. Vasemmalla Laurin viritelmä ja oikealla Elinan.
Kaupungista löytyi huikeita rantoja. Turisteja riitti, mutta silti mahtui vielä sekaan.
Kuvasta huokuu eksoottinen elämäntyyli.
Kuvasta huokuu CAD-piirustukset sekä Maol.
Todiste käynnistä meressä.
Rannalta löytyi myös useita kymmeniä morsiukuvien metsästäjiä. Äijä oli mukana yhdessä kuvassa, jonka jälkeen loppupäivä näytti kuluvan emännän taltioimisessa.
Shoppailu ei tietenkään päässyt unohtumaan reissusta... "Only for you" hintojahan taas tyrkytettiin oikein huolella.
Porottavalta auringolta suojautuminen Kiinan tyylin mukaisesti ei sopinut Suomi-äijälle, joten...
...kaikille oli hankittava omat hatut. Kuvassa saksalais-suomalainen turistiseurueemme kokonaisuudessaan.
Meressä oli hyvä lillua, samalla kun mietti pil.. pulloa.
Rannalta löytyi jos jonkinmoista tallaajaa,...
...uusia kavereita, jotka opettivat pelaamaan kiinalaista foot bagin vastinetta, jiania, jonka englanninkielinen nimi on Shuttlecock... *tirsk
Rannalta löytyi myös kuntosali, jossa Lauri kokeili erilaisia leuanvetotyylejä Kiinan muskelimiesten kanssa. Tämän herran idoli lienee Ānuò Shǐwǎxīngé, tuttavallisemmin Iso Arska.
Myöhemmin kuulimme parilta tapaamaltamme Qingdaon vaihtarilta, että rantaa kutsutaankin "Muscle beachiksi".
Pussikaljaa.
Kaupungin sydän, Beer Street. Koko kaupunki oli koristeltu kalja-teemaan sopivaksi kaivonkansista puistonpenkkeihin. Jokaisesta ravintolasta huikattiin "Tsingtao Biöööör", teki mieli kysyä, että ihanko oikeasti?
Valveutunut matkaseurue huomasi ensimmäisenä iltana eräässä Beer Streetin ravintolan menussa oluen edullisen hinnan: fresh beer 10 jania eli euron ja risat. "Kympin pullo, ei oo paha!" Tilattiin neljä olutta ja kuvasta voi päätellä lopputuloksen. Selvisi ero draftin ja fresh beerin välillä... Kaikkea ei jaksettu itse tuhota, joten tarjottiin yksi kannu kiinalaisen seurueen valloittamaan pöytään...
...mikä luonnollisesti johti Laurin haastamiseen juomakisaan. Jälkikäteen viisas opettajamme kertoi, että ei kannata lähteä kiinalaisten naisten heittämiin juomahaasteisiin mukaan, sillä kiinalaiset naiset ovat oikeita kaljantuhokoneita. Teekkarina Lauri suoriutui tasapeliin.
Ravintolassa sai ostettua muusikon pöytään 30 yanilla. Tässäkin todennäkösesti puolet liikaa hintaa, mutta hyvin veti.
Sivistimme itseämme Beer Museumissa, jossa sai myös maistiaisia... :D
Damian pitää kaljasta.
Kaljaa!
Tutustuttiin lähemmin mereneläviin. Ne herättivät tunteita. Erityisesti tytöissä.
Maistolistalla ainakin: rapuja, simpukoita, leviä, mustekaloja...
Tytöille maistui parhaiten jätski.
Kaupungin ravintolat sulkivat ovensa jo ajoissa, joten iltaa oli tarvittaessa jatkettava muualla.
Matkaan kuului myös nähtävyyksiä...
Navy-museo
SUOMI MAINITTU!! |
Qingdaon TV-tower...
...mahtavilla näkymillä.
Turistireissuihin kuuluu tottakai myös suunnistusta. Varsinkin yhden vuoden vilkkaimman lomaviikon aikana, kun taksit ovat aivan tukossa. Pojilla ja tytöille oli omat niksinsä suunnistukseen.
Poikien tyyli.
Tyttöjen tyyli.
Reissun viimeisenä iltana haluttiin päästä näkemään maailman pisin silta, Jiangzou silta. Sillan näkemiselle tuli Kiinan mittapuun mukaan reilusta hintaa, koska kielimuuri. Kuskimme tajusi liian myöhään, että haluamme ottaa kuvan sillasta. Kuvan ottaminen järjestyi hätävilkuilla ja pienellä näytelmällä nimeltä "Taksiremontti" 4 kaistaisella. Ei ole muuten ennen jännittänyt kuvan otto noin paljoa.
Kotimatkalle lähdettiin ruskettuneina Nihao-linnun saattelemana. Odoteltaessa junan lähtöä erään ravintolan pihalla alettiin ihmetellä lapsen kiljunnalta kuulostavaa ääntä, joka paljastuikin linnuksi. Lauri meni tutkimaan tätä tarkemmin ja sai tervehdykseksi "Nihao". Linnut ovat kiinalaisille rakkaita otuksia ja osaavat usein puhuakin. Erään mututiedon mukaan linnut ovat Pekingissä alkaneet viime aikoina matkia yskintää muistuttavaa ääntä, koska kuulevat sitä saasteiden takia niin paljon.
mainio iltasatu tällee aleksis kiven päivänä :D
VastaaPoista