sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Temple of Tourism

Kävimme lauantaina koulun järjestämällä vierailulla Forbidden Cityssä, elikkäs kielletyssä kaupungissa. Kielletty kaupunki sijaitsee aivan Pekingin keskustassa ja houkuttelee turisteja kuin Merimetso haukia (olis muuten siisti lähtee kalaan).

Ajeltiin bussilla pelipaikoille ja ystävällisellä Chinglishillä meille lähimpinä opasta istuville kerrottiin "Get out, there are no bus back". Tämä jo arvattiinkin, kuten myös se, että toisella bussilla/ taaempana istuvilla ei ole hajuakaan tästä. Kiinalainen organisointi toimi kuin rasvattu levyjarru.


Mitä yhteistä on kuvan taululla ja SVV:n vessalla? Oikeasta vastauksesta yllätystuliainen.


Porteista sisään lampsittuamme meille selvisi pelin henki. Tässä on näköjään temppeli ja sen takana on toinen temppeli. Mitä lähemmäs menet temppeliä x, sen enemmän havaitset tuuppivia kiinalaisia. Tuuppimiskäyrä, kuten ei myöskään Laurin v- käyrä, ollut suoraan verrannollinen etäisyyteen. Muutama kiinalainen havaitsikin suomalaisten jalkojen pysyvän tiukasti maanpinnassa samalla kun kyynerpää antoi herttaisen, suomalaisen version Ni Haosta.


Kaikki olivat innoissaan vierailusta. :D


Siellä sitten pyörittiin ja katseltiin kuinka meidän oppaat hävisivät parempiin bileisiin. Muilla näytti olevan oppaat ja ehkäpä paikan historia olisi auennut paremmin pienen esitelmän muodossa. Oppaan puutetta ei kauaa murehdittu, onhan meillä Google. Googleen kun näpyttelee "Forbidden City", niin johan tulee osumia. Tämän faktan tajuttuamme aloimme kuvaamaan lippiksiä.


Täydellien jonomuodostelma, mätsäävät lippikset, tästä ei loma parane!

Rebel-jengi.. ei jonomuodostelmaa.
Hirvimettällä, hirvimettällä, me kuljemme pitkin soita!

Modernit turistit. Hatut mallia hölmö naamarusketus ja auringonpistos samaan hintaan.


Temple of Tourism!


Saksa, Puola ja Suomi yritti hypätä pihalle.



Ainoa mahdollinen asento ottaa tarkka kuva. Nimim. suljinaika 1/3000





No löytyihän sieltä sitten suomijengikin! Pakkohan sinne oli vähän mennä kuuntelemaan, että mitäs on sanottavaa rouvalla mari-paidassaan. Kuultiin, että ainakin komposiittilaudat on paikanpäälle tuotu Suomesta. Suomi mainittu! Siniristilippumme!


Taas sai maanmiehiä hävetä, ei mätsääviä lippiksiä.

Tse Kerava paparatsaa.

"Morjesta koteloon"


Toisessa kuvassa Ellun ja toisessa Laurin turistifiilikset päivän kulttuuriannoksesta. 
























Ravattiin pihalle ko. nähtävyydestä ja pihalla päästiin taas yhden perheen lomavideoon kun kiinalaisäiti toi lapsensa puhumaan englanninkielisiä fraaseeja meille. Isä kuvasi, äiti piti lasta meidän edessä ja lapsi kertoi lempivärinsä olevan keltainen. Kyllä se tolla menolla 10v. päästä on jo musta.


Kielletyn kaupungin vieressä oli mäennyppylä, jolle piti kavuta. Sieltä oli ihan kivat maisemat.


Mäennyppylällä olikin Pekingin keskipiste, kuvan paikka, klik.



Turistiterkuin,
Ellu & Lare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti